Reseptit

Tofua maapähkinäkastikeessa ja kesäkurpitsanuudeleita

Spagettimaiseksi leikattu kesäkurpitsa saa ylleen maapähkinäisen-tofukastikkeen.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Spagettimaiseksi leikattu kesäkurpitsa saa ylleen maapähkinäisen tofukastikkeen.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofu:

  • 250-300 g maustettua tai marinoitua kiinteää tofua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 rkl ketjap manis -makeaa soijakastiketta
  • 3-4 kesäkurpitsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Maapähkinäkastike:

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl maapähkinätahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 1/2 rkl ketjap manis -makeaa soijakastiketta
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu. Kuumenna pan­nulla öljy ja pikapaista tofukuu­tiot agavesiirapin kanssa pannul­la kauniin ruskeiksi. Lisää soija­kastike, sekoita ainekset hyvin se­kaisin ja nosta syrjään jäähty­mään. Huuhtele kesäkurpitsat ja suikaloi spiraalileikkurilla nau­hamaiseksi. Voit myös höylätä ke­säkurpitsat juustohöylällä pitkit­täin ohuiksi viipaleiksi ja suika­loida veitsellä.

2. Huuhtele ja kuivaa pannu. Kuu­ menna pannulla seesamiöljy ja kuori ja raasta pannulle inkivääri ja valkosipuli. Lisää pannulle maapähkinätahna, kookoskerma, soijakastike ja chilitahna. Kie­hauta kastike, mausta suolalla ja lisää joukkoon tofukuutiot.

3. Kuumenna puhtaalla pannulla loraus oliiviöljyä ja lisää joukkoon kurpitsanauhat. Paista muutama minuutti niin, että kesäkurpitsa jää rapsakaksi. Tarjoile maapäh­kinäkastikkeen ja hienonnetun kevätsipulin kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.

X