Tofua maapähkinäkastikeessa ja kesäkurpitsanuudeleita
Spagettimaiseksi leikattu kesäkurpitsa saa ylleen maapähkinäisen-tofukastikkeen.
Ainekset
Tofu:
- 250-300 g maustettua tai marinoitua kiinteää tofua
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl agavesiirappia
- 1 rkl ketjap manis -makeaa soijakastiketta
- 3-4 kesäkurpitsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Maapähkinäkastike:
- 1 rkl seesamiöljyä
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl maapähkinätahnaa
- 2 dl kookoskermaa
- 1 1/2 rkl ketjap manis -makeaa soijakastiketta
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Kuutioi tofu. Kuumenna pannulla öljy ja pikapaista tofukuutiot agavesiirapin kanssa pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää soijakastike, sekoita ainekset hyvin sekaisin ja nosta syrjään jäähtymään. Huuhtele kesäkurpitsat ja suikaloi spiraalileikkurilla nauhamaiseksi. Voit myös höylätä kesäkurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja suikaloida veitsellä.
2. Huuhtele ja kuivaa pannu. Kuu menna pannulla seesamiöljy ja kuori ja raasta pannulle inkivääri ja valkosipuli. Lisää pannulle maapähkinätahna, kookoskerma, soijakastike ja chilitahna. Kiehauta kastike, mausta suolalla ja lisää joukkoon tofukuutiot.
3. Kuumenna puhtaalla pannulla loraus oliiviöljyä ja lisää joukkoon kurpitsanauhat. Paista muutama minuutti niin, että kesäkurpitsa jää rapsakaksi. Tarjoile maapähkinäkastikkeen ja hienonnetun kevätsipulin kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous