tomaatti-belugalinssisalaatti
Reseptit

Tomaatti-belugalinssisalaatti

Tomaatti-linssisalaatti on ruokaisa ja raikas. Mustat belugalinssit tekevät salaatista upean ja proteiinipitoisen herkun.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-beluga-linssisalaatti

  • 1 kg tomaatteja
  • 300 g melonia (esim. hunaja- tai cantaloupe-)
  • 2 dl belugalinssejä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2-1 punainen chili
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 1 dl yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika)

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit ja keitä noin 20 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa kulhoon valkosipuli ja chili. Sekoita joukkoon öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri.

2. Kaada lämpimät linssit marinadiin ja anna maustua. Tarkista maku.

3. Lohko tai viipaloi tomaatit sekä melonit vadille ja nosta päälle linssejä. Koristele tuoreilla yrteillä.

X