Tuorejuustotartaletit
Tuorejuustosta ja vaahdoksi vatkatusta vaniljakastikkeesta saat nopeasti myös jälkiruoan tai kastikkeen kesäpiirakoille.
Ainekset
murotaikina:
- 125 g voita tai margariinia
- 4 rkl sokeria
- 1 keltuainen
- 1 tl kanelia tai 1 tl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
- 3 dl vehnäjauhoja
Tuorejuustotäyte:
- 200 g maustamatonta, vähälaktoosista tuorejuustoa (esim.Viola)
- 1 dl vaahtoutuvaa valmista vaniljakastiketta
koriste:
- tuoreita marjoja
kiille:
- 0.5 dl hyytelösokeria
- 0.5 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita rasva, sokeri, keltuainen ja kaneli tai kuoriraaste keskenään. Lisää jauhoja, kunnes taikina on kiinteää. Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele jauhotetuin käsin taikinapalloja voideltuihin leivosvuokiin tai silikonivuokiin (halkaisijaltaan 5–6 cm). Painele taikina tasaisesti muotteihin ja niiden reunoille.
Anna leivospohjien olla viileässä puolisen tuntia ennen paistamista. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes niissä on vaalea, mutta jo kypsä väri.
Irrota leivospohjat lämpiminä vuoistaan ritilälle jäähtymään. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuustoa. Jaa täyte leivoksiin. Koristele marjoilla. Kiehauta hyytelösokeria ja vettä noin puolen minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken ja sivele hyytelökuorrutusta marjojen päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous