Reseptit

Tuorejuustotartaletit

Tuorejuustosta ja vaahdoksi vatkatusta vaniljakastikkeesta saat nopeasti myös jälkiruoan tai kastikkeen kesäpiirakoille. 

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

murotaikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 4 rkl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 tl kanelia tai 1 tl raastettua sitruunan tai limetin kuorta
  • 3 dl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte:

  • 200 g maustamatonta, vähälaktoosista tuorejuustoa (esim.Viola)
  • 1 dl vaahtoutuvaa valmista vaniljakastiketta

koriste:

  • tuoreita marjoja

kiille:

  • 0.5 dl hyytelösokeria
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita rasva, sokeri, keltuainen ja kaneli tai kuoriraaste keskenään. Lisää jauhoja, kunnes taikina on kiinteää. Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele jauhotetuin käsin taikinapalloja voideltuihin leivosvuokiin tai silikonivuokiin (halkaisijaltaan 5–6 cm). Painele taikina tasaisesti muotteihin ja niiden reunoille.

Anna leivospohjien olla viileässä puolisen tuntia ennen paistamista. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes niissä on vaalea, mutta jo kypsä väri.

Irrota leivospohjat lämpiminä vuoistaan ritilälle jäähtymään. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuustoa. Jaa täyte leivoksiin. Koristele marjoilla. Kiehauta hyytelösokeria ja vettä noin puolen minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken ja sivele hyytelökuorrutusta  marjojen päälle.

X