Uha eli venäläinen kalakeitto
Maistuisiko kalakeitto? Kokeile valmistaa kalasoppa venäläisittäin pistämällä liemeen kaviaaria.
Ainekset
- 1 kg pikkukaloja: ahventa, kiiskeä, ruutanaa
- 2 sipulia
- 150 g selleriä
- 100–150 g persiljanjuurta tai palsternakkaa
- 2–3 l vettä
- suolaa
Liemen kirkastamiseen (ei välttämätöntä)
- 50 g kaviaaria
Valmiiseen keittoon
- 500 g arvokalan fileetä (sampea, kuhaa)
- 1 lasi samppanjaa
- tilliä, ruohosipulia
Valmistusohje
1. Perkaa pikkukalat, poista silmät ja kidukset. Pane kalat kattilaan, lisää päälle vettä ja mausta suolalla. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää liemeen paloitellut sipulit ja juurekset. Keitä edelleen 15 minuuttia. Siivilöi liemi.
2. Halutessasi voit kirkastaa keiton venäläiseen tapaan kaviaarilla. Pane kaviaari kulhoon. Lisää aina kerrallaan 1 rkl kylmää vettä samalla lusikalla hiertäen. Lisää kylmää vettä yhteensä 1 dl. Lisää kaviaariseokseen seuraavaksi 2 dl kuumaa kalalientä samalla hyvin sekoittaen. Kaada sekoitus kahdessa erässä loppuun kalaliemeen. Kiehauta liemi lisäysten välissä.
3. Kirkastitpa liemen tai et, lisää lopuksi arvokalat ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Älä enää sekoita keittoa. Tarvittaessa voit hieman ravistella kattilaa. Lisää valmiiseen keittoon lasillinen samppanjaa. Silppua lautasten pohjalle tilliä ja/tai ruohosipulia ennen keiton tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous