8.9.2012

Uuniomenat ja sitruunaranskankerma

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Pienet punaiset omenat kylpevät makean siirappisessa viiniliemessä. Tomusokerilla ja sitruunankuorella maustettu ranskankerma on ihana lisuke uuniomenille.

Ainekset

12 pientä kiinteää omenaa
1 vaniljatanko
1 plo (0,375 l) makeaa Moscato d’Asti -viiniä
2 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Sitruunaranskankerma

200 g ranskankermaa (15%)
1 rkl tomusokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Pese omenat ja nosta uunivuokaan.

2. Nosta kattilaan halkaistu vaniljatanko, viini ja sokeri. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinista uloin kuoriosa ja nosta kuoret kattilaan. Keitä lientä ilman kantta noin 10 minuuttia.

3. Kaada liemi omenien päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes omenat tuntuvat pistettäessä kypsiltä.

4. Mausta kylmä ranskankerma tomusokerilla ja sitruunankuorella. Tarjoile lämpimien omenoiden kera.

Lisää omenajälkiruokia:

Omena_jogurttijalkiruoka

Omena-jogurttijälkiruoka

758217-omenaneliot_Rista.jpg

Omenaneliöt

735920-omenaletut.jpg

Kotiliesi.fi: Kinuskiomenat

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi