Reseptit

Vaaleat piparkakut

Tässä reseptissä ei käytetä lainkaan siirappia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2–3 tl piparimaustetta

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää keltuainen. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja sekoita taikinaan. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän, jotta piparkakuista tulee mureita. Kääri piparkakkutaikina kelmuun ja anna levätä kylmässä kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

2. Kauli taikina ohuiksi levyiksi parissa osassa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla. Ota levystä muotilla piparkakkuja ja pane ne vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pipareita 175-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

3. Anna piparkakkujen jäähtyä ritilän päällä. Koristele piparkakut joko pelkällä tomusokerilla tai hopeahileellä.

X