Reseptit

Vadelma-valkosuklaamuffinit

Meheviä vadelmamuffineita ei välttämättä tarvitse kuorruttaa lainkaan. Vadelma-valkosuklaamuffinit säilyvät hyvinä jääkaapissa pari päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-valkosuklaamuffinit:

  • 175 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl vadelmia

Pinnalle:

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3/4 dl tomusokeria
  • vadelmia

Valmistusohje

1. Vuoraa isokokoisen muffinipellin kolot paperimuoteilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Rouhi valkosuklaa karkeasti.

2. Yhdistä isossa kulhossa toisiinsa jauhot, leivinjauhe, sitruunan raastettu kuori, sokeri ja rouhittu suklaa. Sekoita toisessa kulhossa yhteen munat, maito ja jäähtynyt voisula.

3. Lisää kosteat ainekset jauhoseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vatkaa taikinaa.

4. Lusikoi taikinaa muffinivuokien puoliväliin asti. Lisää jokaiseen muffiniin 3–4 vadelmaa ja täytä vuoat. Raskas muffinitaikina ei tarvitse kohoamisvaraa.

5. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys yhden muffinin keskeltä. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

6. Vatkaa sokeri ja sitruuname- hu sähkövatkaimella mascarponen sekaan. Värjää kuorrute halutessasi vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Lisää nokare kuorrutetta jokaisen muffinin päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla.

X