Vadelmakakkuset
Ainekset
- 4 valkuaista
- 100 g pehmeää voita
- 11/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 21/2 dl vadelmia
Valmistusohje
Vadelmakakkuset valmistuvat käden käänteessä.
1. Ota voi ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa ainekset sileäksi taikinaksi.
2. Voitele muffinipelti ja jaa taikina koloihin. Painele jokaiseen kakkuun pari puolitettua vadelmaa. Kypsennä 8–10 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
3. Koristele kakkuset vadelmilla. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös:
Vadelma-kookosleivokset, Ruoka.fi
Vadelmainen tuorejuustotorttu, Ruoka.fi
Vadelmapaistos, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous