Reseptit

Vadelmakakkuset

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • 100 g pehmeää voita
  • 11/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 21/2 dl vadelmia

Valmistusohje

Vadelmakakkuset valmistuvat käden käänteessä.

1. Ota voi ja munat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa ainekset sileäksi taikinaksi.

2. Voitele muffinipelti ja jaa taikina koloihin. Painele jokaiseen kakkuun pari puolitettua vadelmaa. Kypsennä 8–10 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

3. Koristele kakkuset vadelmilla. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: 

Vadelma-kookosleivokset, Ruoka.fi

Vadelmainen tuorejuustotorttu, Ruoka.fi

Vadelmapaistos, Kotiliesi.fi

X