Reseptit

Vaniljavanukas

Vaniljavanukas maistuu koko perheelle. Tarjoile jälkiruoka esimerkiksi juomalaseista, johon voit kerrostaa kiisselin marjojen, hillon tai kiisselin kanssa.

Teksti:
Kari Kallonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl täysmaitoa
  • 3 keltuaista
  • 25 g maizenaa
  • 85 g kidesokeria
  • muutama lastu appelsiinin- ja sitruunankuorta
  • kanelitanko
  • vaniljatanko

koristeluun:

  • marjoja, kiisseliä tai hilloa

Valmistusohje

Itse tehty vaniljavanukas tarjoillaan marjojen, hillon tai kiisselin kera.

Kiehauta maito sokerin, appelsiini- ja sitruunankuorien, kaneli- ja vaniljatangon kanssa. Suurusta maito keltuaisella ja maizenalla kaiken aikaa sekoittaen. Siivilöi massa toiseen kulhoon ja jäähdytä kylmässä.

Koristele ja tarjoile.

X