Reseptit

Varhaisperuna­salaatti ja voikukkapesto

Varhaisperunasalaatti ja voikukkapesto tuo kesän kielelle. Ruokaisa salaatti on mainio lisuke kalalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaisperunasalaatti

  • 800 g varhaisperunoita
  • 1-2 nippusipulia varsineen
  • 1 rkl kapriksia

Voikukkapesto

  • 2 dl nuoria voikukanlehtiä (tiiviisti paineltuina)
  • 1 dl basilikanllehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Varhaisperuna­salaatti ja voikukkapesto tehdään helposti näin:

1. Pese perunat puhtaiksi harjaamalla. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi (noin 20 minuuttia). Anna jäähtyä täysin ennen paloittelua.

2. Pese voikukanlehdet hyvin, ja kuivaa ne talouspaperilla. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Laita kaikki peston ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen, ja jauha sileäksi.

3. Paloittele perunat ja sekoita joukkoon voikukkapesto. Hienonna sipulit ja lisää salaattiin kapristen kanssa. Anna salaatin maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista.

VINKKI! Voikukan lehtien sijaan voit tehdä maukkaan peston rucolasta. Lisää pestoon 1 dl parmesaaniraastetta ja tarjoa pastan kanssa.

Katso myös: Voikukka-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Broileri-voikukkapiiraat

X