Reseptit

Vihreä kesäkeitto

Vihreä kesäkeitto sopii myös herkkävatsaisille. Siinä ei ole herneitä eikä vehnäjauhoja lainkaan. Makua sen sijaan niidenkin edestä! Vihreät pavut sopivat FODMAP- ruokavalioon kohtuullisesti käytettyinä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä kesäkeitto

  • 10 pientä varhaisperunaa
  • 100 g vihreitä leikkopapuja
  • 2 porkkanaa
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 80 g babypinaattia
  • 6 dl laktoositonta kevytmaitoa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl kasvimargariinia tai laktoositonta voita
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

Vihreä kesäkeitto tehdään helposti näin:

1. Harjaa perunoista pois kuoret, paloittele perunat. Poista vihreistä pavuista kannat, pilko pavut. Kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Keitä kasvikset juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää babypinaatti ja maito-maissitärkkelysseos. Anna keiton vielä kiehua pari minuuttia. Lisää rasva ja yrtit. Peitä kattila kannella ja anna keiton makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Katso myös: Vietnamilainen kesäkeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

X