Reseptit

Vihreä minestronekeitto ja avokadopesto

Italialainen kasvisminestrone ja rouhea avokadopesto vievät kielen mennessään. Annos on reilu ja keitto kestää myös uudelleen lämmittämisen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g spagettia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 sellerinvartta
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 l kasvislientä
  • 200 g vihreitä papuja
  • 250 g parsakaalia
  • 2 dl herneitä
  • 1 tlk (400 g) valkoisia papuja
  • 1/2 sitruunanmehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Pesto:

  • 1-2 avokadoa
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 dl manteleita tai pähkinöitä1
  • 1/2 sitruunanmehu
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti juuri ja juuri kypsäksi. Halutessasi voit pätkiä spagetin ennen keittämistä. Huuhtaise kypsä spagetti siivilässä kylmällä vedellä.

2. Tee seuraavaksi pesto. Pane avokadot, basilika ja mantelit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamehu ja pyöräytä rouheeksi. Lisää öljyä sen verran, että pestosta tulee kosteaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Silppua sipuli, valkosipuli ja sellerinvarret. Kuullota silppuja rosmariininoksien kanssa öljyssä hetki. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hetki. Lisää liemeen paloitellut vihreät pavut, parsakaalin kukinnot ja herneet. Keitä 5 minuuttia. Lisää spagetti ja liemestään valutetut valkoiset pavut. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa avokadopeston kanssa.

 

X