Reseptit

Vonkasiikaleivät

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vonkasiika:

  • 1 siika fileinä
  • 3 rkl rosmariinisuolaa (= kuivattua tai tuoretta rosmariinia merisuolan joukossa)
  • 1.5 rkl sokeria
  • 1 tl minttusilppua
  • 1 rkl Vonkaleka-vodkaa

Vonkasiikaleivät:

  • 4 palaa tummaa saaristolaisleipää tai ruislimppua
  • 4 tl sinapilla maustettua majoneesia tai sitruunamajoneesia
  • 12 viipaletta graavattua vonkasiikaa
  • 8 pientä salaatinlehteä

Valmistusohje

Fileoi perattu siika ja peitä rosmariinisuolalla sekä sokerilla. Anna maustua kylmässä painon alla yön yli. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja pirskota pintaan maustettua vodkaa.

Voitele leivät kirpeällä majoneesilla ja levitä kalaviipaleet leivälle salaatinlehtien päälle. Leivät nautitaan jääveden tai snapsin kera.
 

X