Vuokaleipä
Itse leivottua leipää ei mikään voita! Kun leivot vuokaleivän rapujuhliin itse, juhlissa on piirun verran enemmän makua ja tunnetta.
Ainekset
Vuokaleipä:
- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- (tilkka vettä)
Valmistusohje
1. Sekoita reilusti kädenlämpöi seen (n. 42 astetta) veteen hiiva, suola, hunaja ja kaurahiutaleet.
2. Anna seoksen levätä lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Lisää sitten vehnäjauhot koko ajan käsin vaivaten. Taiki na saa jäädä löysäksi.
4. Sipaise suorakaiteen muotoinen leipävuoka öljyllä ja kaa da taikina vuokaan.
5. Kohota jälleen noin 30 minuuttia liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.
6. Voitele leivän pinta vedellä (tai maidolla). Paista 225 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia..
7. Jäähdytä kokonaan ennen viipaloimista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous