Ruoka

13 Lahjavinkkiä herkkusuulle

Teksti:
Anna.fi

Keittokirjat, herkut ja keittiövälineet ilahduttavat yhtä hyvin pitkälle ehtinyttä kuin aloittelevaakin kokkaajaa. Kokosimme 13 viime hetken lahjavinkkiä herkkusuulle!

Anna kirjoja lahjaksi

Suklaasuulle

Valmis suklaafondue on ylellinen joulunajan herkku, 15 € Decanter. Suklaaseen voi dipata tuoreita hedelmiä, mansikoita, keksejä, rapeaa leipää tai kuivattuja hedelmiä. Fonduen voi sulattaa käyttövalmiiksi mikrossa tai vesihauteessa. Makuja on useita esimerkiksi: maitosuklaa, valkosuklaa-vadelma, tumma 70 % suklaa, suolankukilla maustettu suklaa. Fonduen mukanatulee ohjeet kuin suklaa sulatetaan kätevimmin.  Decanter

Suklaafondue

 

Jouluihmiselle

Otavan Herkullista Joulua (n. 35 €) tarjoaa lähes 200 jouluista ohjetta paitsi ruoanlaittoon myös lahjojen paketointiin ja joulun ajan juhlien jälrjestämiseen. Allt om Mat -lehdestä kootut reseptit ja ohjeet tarjoilevat koko joulun ajan kattauksen. Muhkea kirja on oikea jouluihmisen toivelahja. (Suomalainen.com)

Herkullista joulua

 

Innokkaalle kotikokille

Joulun punainen Electroluxin Ultramix/PRO-sauvasekoitin tuo mestarikokkien konstit kotikeittiöihin. Sekoittimella syntyy niin samettisinta sosetta, kuohkeinta kermavaahtoa kuin hienoa jäämurskaakin, 129-149 euroa.

Electrolux Ultramixer

Erämiehelle

Lintusakset ovat oiva apu lintujen ja muiden kovien raaka-aineiden paloittelussa. Espanjalaisen Arcoksen tukevat teräksiset lintusakset, joissa ruostumattomasta teräksestä valmisetut terät ja valumetalliset kahvat, 40 euroa, Chez Marius.

Lintusakset

Korillinen herkkuja

Joulukori on hyvä lahja antaa vaikka vähän vieraammallekin. Korin voi kuitenkin rakentaa persoonallisesti saajansa tyylin mukaan. Poimi tästä ideoita modernin, perinteisen ja hyvän olon korin kokoamiseen.

Joulukorit

Kiireiselle arjenpyörittäjälle

Safkaa – Parempaa arkiruokaa -keittokirjasta laatua arjen kiireisiin ruokahetkiin vaivattomilla resepteillä. Alexander ja Hanna Gullichsenin keittokirjassa on 59 muuta reseptiä kuin kuuluisuuteen noussut avokadopasta. Upeasti kuvitettujen reseptien avulla eineskokistakin voi sukeutuaa suvereeni kotikokki. (Suomalainen.com)

Safkaa

Lähiruoasta kiinnostuneelle kokeneelle kokille

Vuonna 2010 julkaistu Christer Lindgenin Kiehuu Uusi suomalainen keittiö esittelee nimensä mukaisesti uutta suomalaista keittiötä. Visuaalisesti komean tietokirjan kantavina ajatuksina ovat eettinen tuotanto ja ekologia. Runsas tietopaketti sisältää myös reseptejä. Viisitoista suomalaista huippukokkia on laatinut kirjaan oman 3 -6 ruokalajin menun. Reseptit ovat vaikeusasteiltaan osin melko vaativia, joten kirja sopii hyvin ruokahifistelijän hyllyyn. (Suomalainen.com)

Kiehuu

Kahvikissalle desing-kupit

Design Letters Arne Jacobsen -espressokupit ovat saatavina neljän pakkauksessa. Oman kuppinsa tunnistaa helposti, sillä kupeissa on numerot 1 -4. Pienikokoiset kupit soveltuvat hyvin espresson juomiseen, mutta myös esimerkiksi kynttilälyhdyiksi. (Finnish Design Shop, 39 euroa).

Design letters kupit

Baarimikolle

Otavan drinkkiopas, Kuplivat ja kirpeät -kirja tarjoilee yli 200 helppoa cocktail-ohjetta, margaritasta James Bond -cocktailiin. Selkeät ja helpot ohjeet ja raikkaat kuvat houkuttavat selamaan, vaikkei juuri jano olisikaan. Suomalainen.com tai Suomalaisesta Kirjakaupasta 19,95 euroa. (Suomalainen.com)

Kuplivat

Kotileipurille

Amerikan herkut, whoopiet, ovat makeita, täytettyjä pikkuleipiä. Perinteinen whoopie tehdään kahdesta suklaakeksistä, joiden väliin pannaan vaahtokaramelleista valmistettua täytettä. Whoopie-leivokset -kirjassa (Gummerrus) on kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja, joissa maistuu esimerkiksi kahvi, mansikka, pähkinä, inkivääri tai lime. Sopii kotileipurille, joka jo taitaa peruspullan teon. (Suomalainen.com)

Slow Food -kokille

Timo Sarpanevan klassikkotuotteeksi muodostunut Sarpaneva-pata ilahduttaa kaikkia hyvää ruokaa ja kauniita esineitä arvostaville.  Padan  nerokkuus piilee sen irrotettavassa, oksaa muistuttavassa puisessa kahvassa. Kahvan avulla voi nostaa koko padan tai pelkän kannen pois sormia polttamatta. Valurautaista pataa voi käyttää joko liedellä tai uunissa. Sen sisällä ruoka kypsyy tasaisesti padan lempeässä lämmössä. Emaloitu pinta takaa sen, ettei pataan pinty makuja, 169 euroa Finnish Design Shop.

Sarpanevan pata

 

Skandinaavista muotoilua arvostavalle

Hauskannäköiset Toss Around -salaatinottimet on Muutolle suunnitellut Kööpenhaminalainen muotoilufirma KiBiSi.  Puusta taidokkaasti valmistetuilla salaattiottimilla on kuitenkin moderni virtaviivainen ilme. Käytettävyyteen ja ergonomisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. (29 euroa, Finnish Design Shop)

Salaatinottimet

 

Rohkealle maistelijalle

Mallina maailmaa kiertänyt ja kokiksi valmistunut Pipsa Hurmerinnan uusimman keittokirjan, Pipsan keittiössä (Tammi),  reseptejä yhdistää helppous ja  kansainvälisyys. Raaka-aineet ovat  usein lähiruokaa ja niistä syntyy raikkaita  yhdistelmiä. Resepteissä on vaikutteita on  niin lännen kuin idänkin keittiöistä. Tämä kirja sopii kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille, jotka kaipaavat uusia ja yllättäviä reseptejä ja uskaltavat heittäytyä keittiössään makujen maailmaan.(Suomalainen.com)

pipsan keittiössä

Lue myös Joululahjavinkkejä kokkaajalle!

Kuvat: Leena Kalliokoski ja valmistajat

X