![](https://anna.fi/awpo/img/2021/01/nuudelit.jpg?s=dc47841dd8458034a2747aaf7a63a900&fit=crop)
Nuudeleista syntyy notkeasti upea keitto tai salaatti
Nuudeli on nerokas keksintö. Se imee itseensä ruoan rikkaat maut, kypsyy nopeasti ja tekee kylläiseksi. Tutustu udoniin, sobaan ja muihin erikoisuuksiin.
![nuudelit](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/ruokajutut/2014/nuudelit.jpg)
Unohda valmiiksi maustetut pikanuudelit ja tutustu myös erikoisnuudeleihin.
- Soba on maukas japanilainen, yleensä tattari- ja vehnäjauhoista tehty ohut nuudeli.
- Udon on paksu vehnänuudeli, joka tarjotaan tyypillisimmin keitoissa.
- Lasinuudelit on tehty mungpapujauhoista. Kypsentämiseen riittää kuumassa vedessä liottaminen.
- Munanuudelit tehdään vehnästä ja munista. Sopivat loistavasti wokattaviksi.
![](/wp-content/uploads/sites/21/s/f/ruokaohje/w590_794322-nuudelit.jpg)
Wokissa paistettu lämmin katkarapu-nuudelisalaatti muuntuu helposti sesongin kasviksia vaihtelemalla. Nuudelit ja katkaravut ovat loistava yhdistelmä.
![](/wp-content/uploads/sites/21/s/f/ruokaohje/w590_794331-kanakeitto.jpg)
Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista tulee maistuva liemi.
![](/wp-content/uploads/sites/21/s/f/ruokaohje/w590_794329-nuudelit2.jpg)
Koko nuudeliaterian voi hyvin tarjota leikkuulaudan päältä. Kumoa possupihvit ja nuudelit mehevästi leikkuulaudalle.
Teksti: Taina Salovaara
Kuvat: Ari Heinonen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous