Reseptit

Paistetut nuudelit katkarapujen kera

14.8.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Mausta paistetut nuudelit ja katkaravut soijalla soijalla, kalakastikkeella, sitruunamehulla ja sokerilla.

Ainekset

250 g riisi- tai munanuudeleita
200 g kuorittuja katkarapuja
100 g sokeriherneen palkoja
10 retiisiä
3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl neutraalia öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl aasialaista kalakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Puolita retiisit ja sokeriherneet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmän veden alla ja valuta hyvin.

2. Kuumenna öljy wokissa. Lisää sokeriherneet ja retiisit, kuumenna hetki. Lisää seuraavaksi nuudelit, inkivääri ja sipulit. Kuumenna sekoitelleen pari minuuttia. Mausta ruoka soijalla, kalakastikkeella, sitruunamehulla ja sokerilla. Kuumenna ja lisää sekaan sulaneet katkaravut.

Suosittelemme