Reseptit

Paistetut nuudelit katkarapujen kera

Mausta paistetut nuudelit ja katkaravut soijalla soijalla, kalakastikkeella, sitruunamehulla ja sokerilla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g riisi- tai munanuudeleita
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g sokeriherneen palkoja
  • 10 retiisiä
  • 3 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 rkl neutraalia öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl aasialaista kalakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Puolita retiisit ja sokeriherneet. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmän veden alla ja valuta hyvin.

2. Kuumenna öljy wokissa. Lisää sokeriherneet ja retiisit, kuumenna hetki. Lisää seuraavaksi nuudelit, inkivääri ja sipulit. Kuumenna sekoitelleen pari minuuttia. Mausta ruoka soijalla, kalakastikkeella, sitruunamehulla ja sokerilla. Kuumenna ja lisää sekaan sulaneet katkaravut.

X