Reseptit

Udon kana-nuudelikeitto

Kana-nuudelikeitto on hyvä arkilounas, sillä voit valmistaa sitä kerralla enemmän. Inkivääri tuo liemeen sopivaa aromia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Liemi

  • 2 broilerin rintaleikettä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 pilkottua kevätsipulia
  • vettä, suolaa

Keitto

  • kanaliemi + 5 dl vettä
  • ½ paksoita tai lohko kiinankaalia
  • 100 g siitakkeita
  • pala inkivääriä viipaleina
  • 4 rkl misotahnaa
  • 150 g udon- tai muita japanilaisia nuudeleita
  • 2 kevätsipulia

Valmistusohje

Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista  tulee maistuva liemi.

1. Pane rintaleikkeet kattilaan ja lisää sen verran vettä, että leikkeet peittyvät. Viipaloi liemeen kevätsipulit ja inkivääri. Lisää noin ½ tl suolaa. Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Ota kanapalat liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Poista broilerista nahka ja luut, paloittele liha.

2. Lisää kanaliemeen 5 dl vettä, viipaloidut sienet, misotahna ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Silppua lopuksi sekaan kiinakaali tai paksoi ja kuumenna. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.

X