Udon kana-nuudelikeitto
Kana-nuudelikeitto on hyvä arkilounas, sillä voit valmistaa sitä kerralla enemmän. Inkivääri tuo liemeen sopivaa aromia.
Ainekset
Liemi
- 2 broilerin rintaleikettä
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 pilkottua kevätsipulia
- vettä, suolaa
Keitto
- kanaliemi + 5 dl vettä
- ½ paksoita tai lohko kiinankaalia
- 100 g siitakkeita
- pala inkivääriä viipaleina
- 4 rkl misotahnaa
- 150 g udon- tai muita japanilaisia nuudeleita
- 2 kevätsipulia
Valmistusohje
Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista tulee maistuva liemi.
1. Pane rintaleikkeet kattilaan ja lisää sen verran vettä, että leikkeet peittyvät. Viipaloi liemeen kevätsipulit ja inkivääri. Lisää noin ½ tl suolaa. Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Ota kanapalat liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Poista broilerista nahka ja luut, paloittele liha.
2. Lisää kanaliemeen 5 dl vettä, viipaloidut sienet, misotahna ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Silppua lopuksi sekaan kiinakaali tai paksoi ja kuumenna. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.
Kommentit
Tavallisesti kana lisätään ihan lopussa ennen kevätsipulia.
Kommentit
Siis kana-nuudeli udonkeittoon keitettiin kanaa ja viipaloitiin, mutta sitä ei hienon ohjeenne mukaan laiteta keiton sekaan lainkaan?
Tavallisesti kana lisätään ihan lopussa ennen kevätsipulia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous