Reseptit

Fenkolipasta

Raikas, tummasta spagetista tehty fenkolipasta on valmista vartissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g täysjyväspagettia
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • kourallinen persiljasilppua
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 runsas rkl voita
  • suolaa, mustapippuria
  • 25 g pähkinöitä
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Halkaise fenkoli, poista puumainen ydin. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Raasta sitruunankuori ja puserra mehu talteen.

2. Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuumenna öljy paistinpannulla. Pane fenkoli, sipulit, sitruunankuori ja chilihiutaleet pannulle. Paista viitisen minuuttia. Lisää persilja, voi ja noin puolet sitruunamehusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä pasta siivilään, lorauta vähän keitinlientä fenkoliseokseen. Kaada kuuma pasta pannulle, kuumenna nopeasti. Lisää annosten pinnalle rouhittuja pähkinöitä ja parmesaaniraastetta.

Katso myös:

Pinaattipasta

Avokado-vuohenjuustopestoa ja pastaa

Tofu-pinaattipasta

Kotiliesi: Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

X