Fenkolipasta
Raikas, tummasta spagetista tehty fenkolipasta on valmista vartissa.
Ainekset
- 250 g täysjyväspagettia
- 1 pieni fenkoli
- 1 pieni punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl chilihiutaleita
- kourallinen persiljasilppua
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 runsas rkl voita
- suolaa, mustapippuria
- 25 g pähkinöitä
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Halkaise fenkoli, poista puumainen ydin. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Raasta sitruunankuori ja puserra mehu talteen.
2. Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuumenna öljy paistinpannulla. Pane fenkoli, sipulit, sitruunankuori ja chilihiutaleet pannulle. Paista viitisen minuuttia. Lisää persilja, voi ja noin puolet sitruunamehusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsä pasta siivilään, lorauta vähän keitinlientä fenkoliseokseen. Kaada kuuma pasta pannulle, kuumenna nopeasti. Lisää annosten pinnalle rouhittuja pähkinöitä ja parmesaaniraastetta.
Katso myös:
Avokado-vuohenjuustopestoa ja pastaa
Kotiliesi: Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous