Reseptit

Pinaattipasta

8.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Pasta on ruokaklassikko, jonka reseptiä voi muunnella mielikuvituksen mukaan. Pinaattipastaan saa vaihtelua fetajuustolla ja parmesaanilla.

Ainekset

300 g täysjyväspagettia
4 rkl oliiviöljyä
4 isoa valkosipulinkynttä
1 hienonnettu sipuli
½-1 punaista chiliä
250 g tuoretta pinaattia
1 dl kermaa
fetaa tai raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa
mustapippuria
basilikanlehtiä

Valmistusohje

Valkosipulilla ja chilillä maustettu pinaattipasta on maukas ruoka ja nopea valmistaa. Pinaattipastan makua voi muunnella käyttämällä joko fetaa tai parmesaania, kuten kuvan annoksessa.

1. Huuhdo ja valuta pinaatti. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli, viipaloidut valkosipulinkynnet ja chili. Lisää pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele sekaan pinaattiseos. Lisää joko murennettu feta tai raastettu parmesaani. Raastettu sitruunankuori sopii myös hyvin pastan mausteeksi.

3. Lisää lopuksi pasta-annosten pinnalle reilusti silputtuja basilikanlehtiä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme