Juusto-pinaattipiirakat (bouréki)
Juusto-pinaattipiirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä.
Ainekset
juustotäyte:
- 250 g fetaa
- 1 kananmuna
- 1 dl persiljasilppua
Pinaattitäyte:
- 0.5 l tuoretta pinaattia
- 3 keskikokoista sipulia
- 3 rkl tillisilppua
- 1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.
Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.
Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.
Kommentit
Kalitsouniat (tai Lichnarakia) ovat pieniä juusto- tai yrttipiirakoita, jotka liittyvät Kreikan Kreetan saareen. Niitä on tarjolla erilaisilla täytteillä ja tarjoilumuunnelmilla. Spanakopita (Spanakópites) on taas kreikkalainen feta-pinaattipiirakka. Kyproksella saa Bourekia me anari-piirakoita jotka ovat taas makeita pasteijoita tai piirakoita, toki niitä voi tehdä suolaisellakin täytteellä.
Kommentit
Boureki on kesäkurpitsa-perunavuoka, nämä ovat kalitsounioita.
Kalitsouniat (tai Lichnarakia) ovat pieniä juusto- tai yrttipiirakoita, jotka liittyvät Kreikan Kreetan saareen. Niitä on tarjolla erilaisilla täytteillä ja tarjoilumuunnelmilla. Spanakopita (Spanakópites) on taas kreikkalainen feta-pinaattipiirakka. Kyproksella saa Bourekia me anari-piirakoita jotka ovat taas makeita pasteijoita tai piirakoita, toki niitä voi tehdä suolaisellakin täytteellä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous