Reseptit

Juusto-pinaattipiirakat (bouréki)

Juusto-pinaattipiirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä.

Teksti:
Arja Brück

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

juustotäyte:

  • 250 g fetaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl persiljasilppua

Pinaattitäyte:

  • 0.5 l tuoretta pinaattia
  • 3 keskikokoista sipulia
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.

Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.

Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.

X