Reseptit

Kesäkurpitsarelissi

Kotona tehtyihin hampurilaisiin sopii kesäkurpitsa­relissi. Jos relissiä jää yli, se säilyy hyvin jääkaapissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 dl hienonnettua tilliä

liemi:

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 tl valkopippuria rouhittuna

Valmistusohje

Kesäkurpitsa­relissi tekee kotihampurilaisesta tai -hodarista täydellisen. Tillin tilalla voit kokeilla rohkeasti myös vaikkapa lehtipersiljaa, basilikaa tai ruohosipulia.

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää liemeen muut aineet, nosta kattila liedeltä ja anna maustua noin 15 minuuttia. Purkita, sulje kannet tiiviisti ja säilytä viileässä.

X