Reseptit

Kookosomenat

Makean mausteiset kotimaiset omenat ja etelän kookos muodostavat hyvän makuparin. Tarjoa uuniomenoiden kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 keskikokoista omenaa
  • 200 g mantelimassaa
  • 1.5 dl kookoshiutaleita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 valkuainen
  • (½ tl kanelia)

Lisäksi

  • (laktoositonta) vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Raasta mantelimassa, lisää raasteeseen muut täyteaineet.

2. Leikkaa omenoista pois lakki kantapuolelta. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Täytä kolot mantelimassaseoksella ja painele loput täytteestä keoksi omenoiden pintaan. Nosta päälle lakit.

3. Kypsennä omenoita uunin keskiosassa noin 30–40 minuuttia. Tarjoa omenat lämpiminä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

X