Reseptit

Kookospannacotta ananaksen kera

Kevyesti herkutellen! Valmista ihanan trooppista kookospannacottaa, jonka täyteläistä makua täydentää ananaksen kirpeys.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 liivatelehteä
  • Kylmää vettä
  • 2 dl kookosmaitoa (rasvaa 6 %)
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa max. 2 %)
  • 1 dl tomusokeria
  • 4 dl tuoretta ananasta kuutioina
  • 2 dl valmista tyrni-appelsiinikeittoa (esim. Pirkka, Riitan Herkku)

Valmistusohje

Kevyen ruokavalion pannacotta valmistuu kookosmaidosta, maustamattomasta jogurtista ja saa kruunukseen tyrni-appelsiinikeittoa ja ananaspaloja.

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kookosmaito ja vaniljatanko kattilassa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan kookosmaitoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja poista sitten vaniljatanko.
  2. Lisää kookosmaitoon jogurtti ja sokeri. Lusikoi seos jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
  3. Ota annosmaljat jääkaapista juuri ennen tarjoilua. Kaada päälle tyrni-appelsiinikeittoa ja asettele pinnalle ananaspalat.
X