Kuohuva passionhedelmäsorbetti - hurmaava jälkiruoka
Kuohuva passionhedelmäsorbetti on kepeä ja näyttävä aterian päätös, johon laventeli antaa hennon, viekoittelevan maun. Voit myös oikaista ja tarjota valmista mango- tai sitruunasorbettia samalla tavoin.
Ainekset
- 500 g pakastettua passionhedelmäpyreetä
Laventelisiirappi:
- 1 dl kuivattua laventelia (ranskalaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta, esim. Deli Deli) tai 1 vaniljatanko
- 2 dl hienoa sokeria
- 2 dl vettä
Lisäksi:
- 2 kananmunan valkuaista
tarjoiluun:
- 2-3 passionhedelmää
- 1/2 pulloa kuivaa kuohuviiniä
Valmistusohje
1. Tee laventelisiirappi. Keitä vettä, sokeria ja kuivattua laventelia 5–7 minuuttia, kunnes seos on siirappia. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä viitisen minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää maustamiseen vaniljatankoa, jonka olet halkaissut ja josta olet raaputtanut siemenet sokeriliemeen. Keitä samoin siirapiksi.
2. Pane jäinen passionsose monitoimikoneeseen, lisää joukkoon jäähtynyt sokerisiirappi ja pyöräytä seos koneella tasaiseksi.
3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto hedelmäsoseen joukkoon.
4. Kaada seos kulhoon ja pistä kulho pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään ja sekoita massaa muutaman kerran jäätymisen aikana. Voit myös jäädyttää sorbetin jäätelökoneessa.
5. Ota passionhedelmäsorbetti sulamaan vartti ennen tarjoilua. Tee passionhedelmäsorbetista palloja ja pane ne annosmaljaan tai kuohuviinilasiin. Pane passionhedelmäsorbetin päälle koristeeksi lusikallinen passionhedelmän sisusta ja lorauta joukkoon tarjolle tuotaessa pöydässä 1/2–1 dl kuohuviiniä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous