Reseptit

Kuohuva passionhedelmäsorbetti - hurmaava jälkiruoka

Kuohuva passionhedelmäsorbetti on kepeä ja näyttävä aterian päätös, johon laventeli antaa hennon, viekoittelevan maun. Voit myös oikaista ja tarjota valmista mango- tai sitruunasorbettia samalla tavoin.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pakastettua passionhedelmäpyreetä

Laventelisiirappi:

  • 1 dl kuivattua laventelia (ranskalaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta, esim. Deli Deli) tai 1 vaniljatanko
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 dl vettä

Lisäksi:

  • 2 kananmunan valkuaista

tarjoiluun:

  • 2-3 passionhedelmää
  • 1/2 pulloa kuivaa kuohuviiniä

Valmistusohje

1. Tee laventelisiirappi. Keitä vet­tä, sokeria ja kuivattua laventelia 5–7 minuuttia, kunnes seos on siirappia. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä viitisen minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää maustamiseen vaniljatankoa, jonka olet halkaissut ja josta olet raaputtanut siemenet sokerilie­meen. Keitä samoin siirapiksi.

2. Pane jäinen passionsose moni­toimikoneeseen, lisää joukkoon jäähtynyt sokerisiirappi ja pyö­räytä seos koneella tasaiseksi.

3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto he­delmäsoseen joukkoon.

4. Kaada seos kulhoon ja pistä kulho pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään ja sekoita massaa muutaman kerran jääty­misen aikana. Voit myös jäädyt­tää sorbetin jäätelökoneessa.

5. Ota passionhedelmäsorbetti sulamaan vartti ennen tarjoilua. Tee passionhedelmäsorbetista palloja ja pane ne annosmaljaan tai kuohuviinilasiin. Pane passionhedelmäsorbe­tin päälle koristeeksi lusikallinen passionhedelmän sisusta ja lo­rauta joukkoon tarjolle tuotaessa pöydässä 1/2–1 dl kuohuviiniä.

X