Reseptit

Marenki-marjakakku

Helppotekoinen marenki-marjakakku on huikeannäköinen kahvipöydän komistus. Raikkaan kakun täytteenä on vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta, kinuskikermaa sekä marjoja ja paloiteltuja nektariineja tai muita pehmeitä hedelmiä. Kinuski tuo makeaan herkkuun hieman suolan makua ja toimii hyvin tässä kakussa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 valmista marenkilevyä

täyte:

  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 2 ½ dl kinuski- tai mansikkakermaa
  • 1-1 ½ l marjoja ja paloiteltuja nektariineja tai muita pehmeitä hedelmiä
  • minttua, sitruunamelissaa tai vadelmanlehtiä

Valmistusohje

 

Näin valmistat marenki-marjakakun

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kinuski- tai mansikkakerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti nostelemalla.

Nosta yksi marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä sen päälle kolmannes vaahdosta sekä puhdistetuista marjoista ja hedelmistä. Jatka kakun kokoamista, kunnes kaikki marenkilevyt, vaahto sekä marjat ja hedelmät on käytetty. Koristele mintulla, sitruunamelissalla tai vadelmanlehdillä.

X