Marjapiirakka
Tämä marjapiirakka syntyy nopeasti valmiista murotaikinasta.
Ainekset
- 1 annos murotaikinaa
- 1 l marjoja: mustikoita, herukoita ja vadelmia
- 2 rkl perunajauhoja
- 1/2–1 dl sokeria (marjojen kirpeyden mukaan)
koristeeksi
- tuoreita marjoja
- 1 dl punaista mehua
- 2 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Valmista murotaikina. Voitele irtopohjainen piirakka- tai kakkuvuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot. Kaada marjat vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
3. Jos haluat paistoksesta erityisen näyttävän, ripottele jäähtyneen paistoksen pinnalle pari kourallista tuoreita marjoja ja kiillota marjat liivateliuoksella. Anna liivatelehtien pehmitä jonkin aikaa kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kuumaan mehuun.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous