Grillaus

Grillaus: Uutuustuotteita pulled porkista flank steak -pihviin

Teksti: Anna.fi

Tämän kesän grillauksen hittituotteeksi povataan erilaisia versioita pulled porkista eli nyhtöpossusta. Siltä ainakin näyttää, kun katselee kesän uutuustuotteita.  Esillä ovat myös rotukarjan naudanlihavalmisteet ja valmiiksi muotoillut burger-pihvit katuruoan kotiversioita varten. Poimi tästä vinkkejä, jos kaipaat vaihtelua grilliin.

Trendikäs nyhtöpossu

Kesän trendikkäimpiä grillattavia on nyhtöpossu. Amerikasta meille rantautunut Pulled pork eli revitty possu kypsennetään hajoavan mureaksi ja tarjotaan leivän tai grillattujen quesadillojen välissä.

HK Rypsiporsar Pulled Pork -ainekset

HK Rypsiporsaan Pulled pork -aineksetHK:n Rypsiporsas Pulled Pork -ainekset myydään ämpärissä, joka sisältää vakuumipakattua porsaanniskaa, kaksi maustekastikepussia ja valmistusohjeet. Liha kypsennetään maustekastikkeessa ylikypsän mureaksi, jonka jälkeen liha revitään, viimeistellään kastikkeella ja nautitaan vaikka hampurilaissämpylän, tortillojen tai tacojen kera.

Pulled Pork –quesadillat
1 pkt (n.1,2kg) HK Rypsiporsas® Pulled Pork –ainekset
8 kpl tortillalettuja
200g kypsytettyä cheddarjuustoa raasteena

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Poista liha pakkauksestaan. Hiero toisen pussin kastike lihan pintaan. Laita maustettu liha uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa 4-5 tuntia. Liha on kypsää kun se hajoaa helposti haarukalla. Revi liha pieniksi säikeiksi, sekoita joukkoon toinen maustepussi.

Ripottele puolet juustosta  tortillaletuille ja annostele liha tasaisesti juuston päälle. Ripottele loput juustosta lihan päälle ja käännä letut puolikuun muotoisiksi.
Grillaa quesadilloja 1-2min per puoli, niin että juusto sulaa ja liha kuumenee. Leikkaa quesadillat neljään osaan.
(Resepti: HK Kesäreseptit 2014, Tero Honkaniemi, Sami Lamminaho)

Lidlin Grillimaisteri Pulled Pork on hetkessä valmista

Pulled pork, LidlLidlin Pulled Pork on kypsennetystä porsaankaslerista valmistettu nyhtöpossu. Kypsytetyssä uutuudessa on mukana maustekastike lihan päälle valeltavaksi. Liha lämpiää uunissa tai grillissä kymmenessä minuutissa eli nyhtöpossu on valmista murto-osassa siitä, mikä menisi alusta lähtien valmistamiseen. Tuote myydään 550 g pakkauksissa.

Sopivan kokoisia porsaanlihapihvejä grillaajalle

Atrian Viljaporsaan Lankkupihvi BBQ ei ole pihvi, vaan 850 gramman pala viljaporsaan ulkofilettä. Lankkupihvi on marinoitu BBQ-marinadilla. Pitkästä  liha”siivusta” voi leikata pihvit oman maun mukaan.

Viljaporssan lankkupihvi, Atria

HK loimufileeLoimufileetä

HK:n pitkittäin ohueksi leikatut ja mureutetut loimufileet on valmistettu kalvottomasta ulkofileestä, joka on pintasuolattu vuorisuolalla ja maustettu pippurilla.

Loimufileen grillausresepti: Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuumenna grilli kuumaksi, öljyä kevyesti lihan pinta ja grillaa n. 3-4 minuuttia per puoli. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä rauhassa vähintään 5 minuuttia.

Valmistusohje loimuttamiseen: Ota liha pakkauksestaan huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsennystä loimulaudalle.  Naulaa puunauloilla loimufilee kiinni lautaan. Tee lämmin hiillos pohjalle ja käytä maltilla tulta. Loimutuslämpötila on sopiva, kun pystyt pitämään noin viisi sekuntia kämmentä tulen ja fileen välissä. Pidä sopiva tuli 1-3 puulla, tärkeintä on, että hiillos pysyy hyvänä ja se antaa lämpöä. Kun lihan pintaan on tullut väriä noin 10 minuuttia loimutuksen alkamisesta, voit pitää lihan mehevämpänä sivelemällä sitä öljyisellä yrttihuiskalla noin 10 minuutin välein. Yrttihuiskan voi tehdä rosmariinista ja timjamista ja lämmittää kattilassa rypsiöljyssä. Loimuta fileetä yhteensä noin 35-50 minuuttia. Tarkista lihan kypsyyttä fileen taustapuolelta veitsellä nostamalla, kun taustaväri on ruskean kuulas, on liha kypsää. (Ohje: HK)

Lampaan ulkofilee, LidlMausteista lammasta

Lidlin Grillimaisteri yrtti-valkosipulimainoitu lampaan ulkofilee on pakattu 500 gramman pakkaukseen ja tuo  grillaajalle vaihtelua perinteseen possu-makkara-linjaan.

Rotukarjan naudanlihapihvit

Tammisen Premium-uutuudet on leikattu suomalaisesta Rotukarjan lihasta ja viimeistelty käsityönä. Premium-pihvejä on myynnissä kolmea erilaista: ulkofileepihvi,  entrecôte-pihvi sekä flank steak -pihvi.

Tammisen Premium-tuoteuutudet

– Rotukarjan liha sopii erinomaisesti grillikauteen: sen luonnostaan murea koostumus on omiaan grillauksessa, jossa lihan laatu tyypillisesti ratkaisee onnistuneen lopputuloksen: grilli tarjoaa värin ja grillaukselle ominaisen aromin. Mausteeksi tämä liha tarvitsee yksinkertaisimmillaan vain suolaa ja pippuria. Tuttujen pihvien rinnalle toimme tänä vuonna flank steakin, joka on ruokaharrastajien bbq-lemmikki ympäri maailmaa. Se on naudan kuvelihaa, suurisyistä ja herkullista sekä raakakypsytyksen jälkeen erityisen mureaa – täydellistä kesäruokaa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

Katuruokaa takapihan grillissä

Pulled porkin ohella toinen kesän ruokaan liittyvä trendi on katuruoka-buumi. 

Tamminen burger-pihvit

Tammisen kesän uuutuuksista löytyy valmiiksi muotoillut Rotukarjan burgerpihvit.  Pihvit on tehty kotimaisesta rotukarjan lihasta, ja saatavilla on kolme erilaista: maustamattomia, mausteisia ja juustoisia. Pihvit myydään kahden kappaleen pakkauksissa. Valmiiksi muotoillut Burger-pihvit valmistuvat grillissä tai pannulla noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta paistaen.

Kuvat: SKOY ja valmistajat

Koonnut: Leena Kalliokoski

X