Mainos

Suomen paras kotiruoka on löytynyt – Mumman pannupihvit ja paistetut juurekset!

Teksti: Anna.fi

Ruokatieto ja Ruoka.fi haastoivat ruokabloggaajia tekemään Suomen parhaan kotiruoan. Äänestyksessä oli mahdollisuus valita oma suosikkinsa 42 herkullisen kotiruoan joukosta.

Äänestys on nyt päättynyt, viisi eniten ääniä saanutta kotiruokaa on ollut Ruokatiedon raadin ja keittiömestari Kristian Vuojärven arvioitavana ja Suomen paras kotiruoka on löytynyt. 

Ruoka.fi:n lukijoilla oli haastava tehtävä valita suosikkinsa huikeiden kotiruokareseptien joukosta. Kaikki kisaan osallistuneet reseptit olivat paitsi herkullisia, myös erittäin laadukkaita. Reseptit oli kuvitettu houkuttelevilla kuvilla, jotka herauttivat veden kielelle.

Viisi parasta kotiruokaa

Raati valitsi Suomen parhaaksi kotiruoaksi Mumman pannupihvit ja paistetut juurekset, joka oli myös eniten Ruoka.fi:n lukijoiden ääniä saanut ruokaohje. Tässä kaikki viisi eniten ääniä saanutta kotiruokaa:

1. Mumman pannupihvit ja paistetut juurekset

Suomen paras kotiruoka

Mumman pannupihvit reseptin teki Kääpiölinna-blogi

2. Poro-kaalikääryleet

Poro-kaalikääryleiden reseptin teki Kotona tehtyä -blogi.

3. Ruiskuorrutettua siikaa jugurttikastikkeella

Ruiskuorrutettua siikaa jugurttikastikkeella -reseptin teki Makuja kotoa -blogi.

4. Kuha-kesäkurpitsahampurilainen

Kuha-kesäkurpitsahampurilaisen reseptin teki Aromipaja-blogi

5. Kermainen broilerikastike ja punajuuri-auraröstit

Kermainen broilerikastike ja punajuuri-auraröstit -reseptin teki Ruokaunelmia-blogi.

Suurkiitos  kaikille kilpailuun osallistuneille bloggareille, jotka tekivät upeilla resepteillään kisasta ensiluokkaisen ja liputtivat suomalaisen ruoan puolesta! Näistä resepteistä riittää iloa vielä pitkään ja niitä voi edelleen lukea täältä.

Kilpailussa haettiin parhaan kotiruoan lisäksi bloggareiden tarinoita suomalaisesta ruoasta. Ravintolalahjakortin voitti Kärähtäneet-blogi, tällä kirjoituksellaan. Julkaisemme Ruoka.fi.ssä myöhemmin tällä viikolla otteita bloggaajien ajatuksista suomalaisesta ruoasta.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin palkintoja. Onni suosi tällä kertaa seuraavia äänestäjiä:

100 euron ravintolalahjakortti: Lotta, Espoosta
Sami Tallbergin Villiä ja valoittavaa – suomalaisen nykykeittiön helmiä –kirja: Lasse, Helsingistä; Anniina, Merimaskusta; Päivi, Turusta.

Palkinnot toimitetaan toukokuun aikana. Onnittelut voittajille!

Kuvat: Jorma Marstio, SKOY, ja kilpailijat.

 

X