resepti

herkkusieni- ja kesäkurpitsapasta

4.2.2019 Teksti: Sara Parikka

Heippa uusi viikko! Meillä on tänään tytöillä arkivapaa ja tästä tulikin miniloma, kun he olivat myös perjantaina kotona. :) Minit vähän jo kyselevät päiväkodin ja ystävien perään.. :D Mikko oli viime yön katsomassa kaverin kanssa NFL loppuottelua Super Bowl:ia ja me saatiin tyttöjen kanssa Mumma meille yökylään. Tein pastaa ja herkuteltiin sen jälkeen Runebergin tortut. Musta tuntuu, että oon nyt syönyt tämän vuoden osalta laskiaspullia tarpeeksi ja tuo Runeberg-kiintiö taitaa myös olla täynnä.. Ja juu, en osaa sanoa montako kappaletta niitä on tähän alkuvuoteen mahtunut. Mä lupasin viedä Johannalle meidän podcast nauhotuksiin laskiaspullaa, joten vielä pitää kerta kiellon päälle herkutella. :D

Eilistä pastaa oon tehnyt nyt kaksi kertaa ja se on kyllä tosi maukasta. Matilda ei tykkää herkkusienistä, mutta hän on urheasti maistellut uusia makuja. Ihanaa uutta viikkoa! <3Sara

Tarvitset:

pastaa

3 rkl öljyä

puolikas kesäkurpista /toisen puolikkaan voi käyttää vaikka munakkaan joukossa

1 sipuli

paketti tuoreita herkkusieniä

1 ruokakerma Mustapekka

suolaa & pippuria

Ohje: Laita pastan vesi kiehumaan ja keitä pasta. Pilko sipulit, kesäkurpitsa ja herkkusienet ja laita ne kuulottumaan oliiviöljyn kanssa pannulle. Pyörittele ja odota kunnes kesäkurpitsa on hieman pehmentynyt ja sienistä irronnut nestettä. Lisää sekaan kermapurkki. Pyörittele pasta kastikkeen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.