Seksiä aloittelijalle

Lähes jokaiseen blogiini on joku huolestunut kommentoinut, että entä jos joku alaikäinen lukee tämän. Jos kansakunnan murrosikäiset ottavat seksioppinsa blogeistani, niin lienee aiheellista vastata huutoon. En ole sitä mieltä että viihteen tekijän velvollisuus on valistaa, mutta ajattelin silti tällä kertaa avustaa seksiä pohdiskelevia teinipoikia. Eli jos olet nuori miehenalku ja harkitset seksin aloittamista niin tämä kirjoitus on tarkoitettu juuri sinulle. 

Seksiä aloittelijalle

Olet siis päättänyt harrastaa seksiä ja kuvittelet olevasi kypsä. Olkoon sitten niin. Todennäköisesti harrastat seksiä sanon minä mitä tahansa, joten en aio turhaan käännyttää sinua tai saarnata rakkauden tärkeydestä. Tai ehkä olet jo muutaman kerran päässyt tökkimään, muttet ole ihan varma miten homman pitäisi sujua. Käydäänpä siis lyhyesti läpi muutamia paritteluun liittyviä asioita.

Lähes jokainen nuori ihminen on jossakin vaiheessa epävarma vartalonsa suhteen. Todennäköisesti jokainen teinipoika kuvittelee, että juuri hänen peniksensä on epänormaalin käyrä tai pallit ovat luonnottoman eri kokoiset ja epäsymmetriset. Huoli on turha. Jokaisen ihmisen keho on epäsymmetrinen. Jos tarkkaan katsoo huomaa myös että jokaisen rinnat ja häpyhuulet ovat eri kokoa, minunkin. Tämä on aivan normaalia, eikä sitä tarvitse hävetä millään tasolla.

Pojat tietenkin kuvittelevat myös että heidän peniksensä on liian pieni. Tämäkin huoli on turha. Myös aikuiset miehet elävät siinä harhaluulossa että naisia kiinnostaa heidän peniksensä koko. Tosiasiassa se ei ole olennaista. Keskiverto penis on runsaasti pidempi kuin keskiverto vaginan syvyys. Suurin osa naisen seksuaalisesta mielihyvästä syntyy klitoriksessa ja vaginan ulommaisen viiden sentin alueella eli peniksen pituus ei ole meille olennaista. Huomattavasti oleellisempaa on se miten muuten käyttäydyt seksin aikana eli miten kuuntelet ja otat huomioon kumppanisi.

Värkkisi ovat siis täysin normaalit. Tutustu niihin ja niiden toimintaan. Jos et itse tiedä mistä pidät, niin on turha olettaa että toinen voisi ajatustenlukijan tavoin tietää kuinka tuottaa sinulle nautintoa. Ulkomaailma yrittää tarjota sinulle paljon ratkaisuja ja malleja siihen mistä sinun pitäisi pitää. Tosielämä ei kuitenkaan ole romanttista elokuvaa tai pornoa. Niin kauan kun kaikki sujuu kahden kesken yhteisymmärryksessä ei ole olemassa oikeita tai vääriä mieltymyksiä. Eli runkkaile tietääksesi millaisesta kosketuksesta pidät ja fantasioi tietääksesi millaiset ajatukset kiihottavat sinua. Masturbointi ei ole noloa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Kaikki runkkailevat. Ihmiset jotka väittävät etteivät runkkaa valehtelevat. Valehteleminen on noloa.

Vasta kun tunnet itsesi ja tiedät kuinka ehkäisystä huolehditaan olet valmis harrastamaan seksiä. Kondomin käyttöohjeisiin voit tutustua etukäteen kondomipaketin kyljestä ja kondomin käyttöä voit harjoitella yksin etukäteenkin.

Kun olet tositilanteessa älä stressaa turhaan. Kerro partnerillesi että kyseessä on ensimmäinen kerta. Jokainen kokee joskus ensimmäisen kertansa ja jokainen jännittää sitä. Vaikka olisit nainut sadan ihmisen kanssa aina uuden kumppanin löytäessäsi olet hänen kanssaan ensikertalainen. Ei ole olemassa yhtään sääntöä, ohjetta tai mieltymystä, jolle joku ihminen ei olisi poikkeus. Jokainen pitää eri asioista ja tietääksesi mistä kumppanisi pitää sinun pitää avata suusi. Voit myös kertoa kumppanillesi mistä pidät. Puhuminen on siis sallittua ennen seksiä, seksin aikana ja sen jälkeen.

P.s. Tulitko liian aikaisin? Ei hätää. Muut ruumiinosasi toimivat edelleen vaikka penis ottaisikin hetken huilia. Tytölle penetraatio ei muutenkaan ole seksin keskipiste eli homman voit hoitaa tyylikkäästi loppuun muutenkin. Käytä kättä ja kieltä ja keskity klitorikseen.

Teksti: Rakel Liekki

Kommentointi

…tekstiä. Juuri näin seksiä pitäisikin harrastaa. Tapauskohtaisesti, rauhassa ja pohtien, ennen kaikkea keskustelemalla. Kaikki eivät pidä samoista asioista ja selvittämällä jokaisen mielihyvät selviää. Kiitos kirjoituksesta!

Jep, erinomaista asiaa. Rakel vaikka samantien yläasteille valistamaan yltäpäältä punehtuneiden, vaivalloisesti mutisten banaanille kortsua pukevien biologianopettajien sijaan!

P.s. Tulitko liian aikaisin? Ei hätää. Muut ruumiinosasi toimivat edelleen vaikka penis ottaisikin hetken huilia. Tytölle penetraatio ei muutenkaan ole seksin keskipiste eli homman voit hoitaa tyylikkäästi loppuun muutenkin. Käytä kättä ja kieltä ja keskity klitorikseen.

tuohon sen verran että olen tavannut muutaman kerran tämänlaisen naistyypin: klitoris on turrutettu dildolla ja tulemiseen menee noin puoli tuntia?? arvaa onko jännetuppitulehdus tai puhekyvyn menettäminen(kieli puutuu) lähellä muutaman kerran jälkeen??
tiedän että emme ole täydellisiä mutta narsistina olen eri mieltä minä olen täydellinen penistäni myöden en ole löytänyt vielä ainuttakaan vikaa(muut ovat kyllä)joka ei haittaa paskan vertaa koska tiedän itseni sisäisesti &ulkoiseti paremmin kuin 90% muista mihistä))

”Ensimmäisen kerran kuuluu olla juuri se ensimmäinen kerta, eikä mikään kännispäissä tehty rakkaudeton 30sekunnin lykkiminen.”

Jostain syystä naiset lataavat ensimmäiseen kertaa käsittämättömiä odotuksia. Jos se on myös miehen/pojan ensimmäinen kerta, niin todellisuus on väistämättä hyvin kaukana. Mutta paineita ei oikeasti kannata ottaa vaikka toinen osapuoli yrittääkin niitä kasata parhaansa mukaan. Seksi ei ole oikeasti niin iso juttu kuin mainostetaan eikä ensimmäinen kerta ole mikään pääsykoe aikuisuuteen. Kannattaa olla vain rennosti ja tehdä mitä hyvältä tuntuu tai olla tekemättä. Ja yhä edelleen kannattaa unohtaa feminiininen seksihöpötys ja muistaa, että oikeaa ja väärää seksiä ei ole olemassa.

Erittäin hyvä ja mieltä rauhoittavaa tietoa. Kiitän inffosta.

Kiitos Rakel, täyttä asiaa kokonaan ja laitoin kolumnin sinne minne kaikkien äitien pitäisi se laittaa, poikansa sähköpostiin. En olisi yhtä hyvin osannut kertoa pojalleni ekasta kerrasta ja olenkin kiitollinen siitä että sain linkin oikeaan osoitteeseen.
Rakel hyvää kesää sinulle ja muista, älä hukkaa tyyliäsi.

Onko tämä nyt todellakin niin arka asia että pitää käydä kiistelemään ”kenen näkökulmasta seksi on oikein harrastettua”? TIETENKIN seksi on kahden ihmisen välinen (useimmiten) ihana toimitus jossa täytyy ottaa huomioon molempien mieltymykset ja tunteet. Mielestäni Rakelin kirjoitus oli oikein hyvä eikä mitenkään feministinen, joksi tällaiset tekstit jostain syystä aina leimataan. Eikö tyydytetty kumppani olekaan pääasia? Oma laukeaminen on tärkeämpi, niinkö? Hohhoijjaa. Teille, hyvät ihmiset, sekä miehet että naiset, jotka ajattelette enemmän itseänne, tulee varmasti seksitön tulevaisuus ennemmin tai myöhemmin.

Ja… käyttäkää todellakin sitä kumia! Niitäkin on nykyään niin ohuita ettei tarvitse huolestua edes tunnottomuudesta munassa.

Älkääkä stressatko ekasta kerrasta. Jos jätkä kuvittelee olevansa macho-maailmanvalloittaja, vaikkei mitään osaakaan, hän on lähinnä säälittävä. Jos jätkä (tai tyttö) tunnustaa olevansa epävarma, häneen suhtautuu paljon ymmärtäväisemmin ja herkemmin. Ja jos kumppani ei osaa näin tehdä, miksi pitäisi edes hypätä sänkyyn (tai muualle) sellaisen urpon kanssa?

Sitä kondomia kyllä kannattaa käyttää, muutenkin kuin raskauden ehkäisyyn. Multa poistettiin just sähköllä polttaen kohdunkaulasta osa, koska virus oli saanut aikaan solumuutoksia. Ei ollut mukavaa, ei! Kaiken lisäksi joudun käymään tutkimuksissa monta vuotta, koska homma voi uusiutua.

Ja mistäs se virus onkaan peräisin? Mieheltä, joka ei ole tiennyt kantavansa virusta.

Käyttäkää kumia, ihmiset.

Tulisippa Rakel opettaan muakin…

aika pahaa tekstii

Loppujen lopuksi, kenen ehdoilla ”oikeaoppinen” rakasteleminen oikein tulisi suorittaa? Odotan innolla naisille suunnattua opasta, jossa heille kerrotaan että miehellekin voisi joskus tarjota toimintaa, jossa lähtökohtana on _hänen_halunsa_naida.

Lukekaahan tarkkaan neuvot ja muistilappu kaulaan ”ekakerralla”, kun on niiiiin hyvä opettaja täällä, mitähän seuraavaksi?
Kamerat mukaan vai?
HOHO!

Lyhyt vastaus Jenni1971:lle,

ihan hyviä neuvoja – onhan se miehen tärkeää ottaa nainen huomioon (juuri tämän hitauden kohdalla moni meistä miehistä saakin totisesti mennä peilin eteen). Mutta tokihan homman täytyy toimia toiseenkin suuntaan: siinä missä miehen tulee huomioida naista, täytyy naisenkin hyväksyä miehen seksuaalisuutta. Missään mielessä ei yksisuuntaisuus ole hyvästä. Kaikki lähtee toisen peruskunnioituksesta ja -huomioimisesta. Pitää löytää yhteinen sävel, missä MOLEMPIEN fiilikset otetaan huomioon. Tasapuolisesti.

Rakelin teksti oli kyllä oikein tehokas, ei-holhoava ja rehellisen suora, täyttä asiaa.

Ja teinipojat: Jättäkää nimim. ”Realistiset neuvot” huomioimatta. Niillä neuvoilla keräätte vain helvetisti hankaluuksia.

Kiitos kaikille palautteista.

Ajattelin mahdollisesti kirjoittaa samalla teemalla tytöille. Katsotaan. Tosin aika moni asia tuossa pojille suunnatussa kirjoituksessa pätee myös tyttöihin.

Kondomin käyttöä epämukavaksi kommentoineelle haluaisin muistuttaa että sukupuolitaudeilta ja epätoivotuilta raskauksilta suojatuminen on välttämätöntä seksiä harrastaessa. Kondomeja on monenlaisia, ja jokaiselle löytyy varmasti myös miellyttävän tuntuinen kondomi. Joka tapauksessa kondomin käyttäminen on varmasti huomattavasti pienempi vaiva, kuin vaikkapa sukupuoliherpes.

Aurinkoisin terveisin,

Mahtavaa tekstiä.
Vain mielenkiinnosta kahden murkun äitinä kävin katsomassa tekstiäsi.Tosi hyvää asiaa ja rohkaisevaa monen ensikertalaisen itse tunnolle .Jokainen oppii arvostamaan omaa vartaloaan ja on ylpeä siitä.
Voisitko olla kiltti ja kirjoitaa samanlaisen version myös tyttöjä koskien.Minulla on nimittäin 15 vuotias tyttö, joka varmasti mielellään lukisi samanlaisen tekstin tytöille suunnattuna.

Tsemppiä!

Hyvä ”Realistiset neuvot”.

”Hyvä vihje on todellakin olla pienessä nousuhumalassa, jotta pääsee irti pahimmasta ramppikuumeestaan. ”
Niin, hyvä vihjeesi ei ehkä olekaan niin kauhen hyvä. Nuorena naisena, ehkäpä viellä teininä, voisin todeta että humalatila ensimmäisellä kerralla ei ole suositeltavaa. Toki estoja poistuu, mutta mitä siitä? Ensimmäisen kerran kuuluu olla juuri se ensimmäinen kerta, eikä mikään kännispäissä tehty rakkaudeton 30sekunnin lykkiminen.

Seuraava kommenttisi herätti myös paljon mielenkiintoa, ehkä jopa hieman vihaa;
”Ai niin ja jos ajattelit todella käyttää kortsua, niin kannattaa harjoitella sitä enemmän kuin kerran. Osta vaikka koko paketti ja voit olla ainakin itsevarma, että osaat laittaa kortsun paikoilleen. Mukavampaa on tietysti ilman kortsua eikä yksi vauva lisää ole koskaan liikaa, ainakaan Suomessa.”

Miehinen näkökulma, väärä näkökulma. Sinun hienojen vinkkiesi avulla kaksi teiniä on kännissä, ja harrastaa seksiä ilman kondomia, koska ”ei yksi vauva lisää ole koskaan liikaa.” Niin, vauvahan on aina tervetullut yllätys 15-vuotiaalle. Luotan sen verran kanssasisariini, nuoriin naisiin, että Teillä on järki päässä ja omat arvot kohdallaan.

Loistava kirjoitus Rakelilta!!
Juuri tuollaista valistusta nuorille miehenaluille pitäisi antaa joa aikaisin.
Naisen ja miehen erot seksissä ovat huomattavat. Kuten edellinen kommentoija kirjoittikin.
Miehelle pääasia on penetraatio, nainen haluaa hidasta nautintoa. Hän haluaa syttyä kunnolla ensin.
Jos tällalailla miehiä alettaisiin valistamaan, olisi naisten sängyissä onnellisempaa ja säästyttäisiin siltä, että joutuu aikuisena naisena aikuisessa ihmisuhteessa kyselemään kumppaniltaan ”kulta, voisitko tehdä näin ja ehkä näinkin?”

Kommenttini nimimerkille ”Realistiset neuvot”. Eiköhän Rakelin teksti ollut kirjoitettu nimenomaan naisnäkökulmasta ja siitä, mitä nainen seksiltä haluaa. Mun mielestä miehillä (jopa vielä aikuisillakin) on toiminta sängyssä ihan liian itsekästä ja yhdyntäkeskeistä. Ehkäpä sinä ex-teini et tosiaankaan tajunnut, että jos nuori mies haluaa, että myös nainen nauttii asiasta, niin kannattaisi miettiä sitä toimintaa myös naisen näkökulmasta eikä vain omasta itsekkäästä ”minäminä”-perspektiivistä.

Faktoja keskivertonaisesta:
– esileikki on äärettömän tärkeää, eikä se oikeastaan voi koskaan kestää liian kauan
– hellyys, koskettelu, suukottelu ovat tärkeitä ja ne auttavat naista tuntemaan itsensä halutuksi myös ihmisenä eikä vain miehen pussien tyhjennysastiana
– seksi ei saa päättyä miehen laukeamiseen. Jos nainen ei ole vielä lauennut, miehen kuuluisi jatkaa naisen hyväilyä (jos nainen sitä haluaa). Joka tapauksessa yhdynnän jälkeinen sylissä oleminen yms. on tärkeää. Jos mies lähtee laukeamisensa jälkeen heti vessaan pesemään vehkeitään tai vetää farkkuja jalkaansa, niin lähes joka naiselle tulee siitä hyväksikäytetty olo.

Joku fiksu on sanonut, että naiset tykkäävät hidaskätisestä miehestä. Miehen ongelmana on se, että hän haluaa tyhjentyä mahdollisimman nopeasti, kun taas nainen haluaa täyttyä hitaasti (= antaa vaginan kostua himosta). Perusperiaatteena on se, että jos haluat naisesi nauttivan aidosti ja himoitsevan sinua enemmän kuin kerran pari, niin saat onnellisen naisen, jolta ei tarvitse seksiä vongata koskaan, kun mies pitää huolen siitä, että seksi ei ole mieskeskeistä, vaan mies pitää naisen nautintoa tärkeänä.

Harvalle naiselle riittää enää sen tyyppiset miehet, jotka toteavat: ”Räplää akka ittes märäks. Mä käyn sillä aikaa paskalla”. Sillä mentaliteetillä ei tartte ihmetellä, jos naisesta tuleekin pihtari tai alkaa katselemaan muita miehiä.

Näin ex-teinipoikana kuulostaa tollaset ohjeet aika surkeilta. Itse asiassa ne kirjoitettu enemmänkin tytöille?

Ainoan tarvittavan ohjeen voi tiivistää yhteen sanaan: Itsevarmuus. Valitettavasti ensimmäisellä kerralla ei voi koskaan olla täysin itsevarma, joten todennäköisesti seksi menee joka tapauksessa pieleen. Hyvä vihje on todellakin olla pienessä nousuhumalassa, jotta pääsee irti pahimmasta ramppikuumeestaan. Ja jos kumppanisi ei ole pitkäaikainen tyttöystävä, niin ei missään nimessä pidä mennä latistamaan tunnelmaa kertomalla, että kyseessä on eka kertasi. Jos tällaista menee möläyttämään, niin huonolla tuurilla homma loppuu siihen paikkaan. Älä usko feminiinistä valitushöpölöpöä. Äläkä kuvittele viiteenkymmeneen kertaan katsottua pornoleffaa. Ai niin ja jos ajattelit todella käyttää kortsua, niin kannattaa harjoitella sitä enemmän kuin kerran. Osta vaikka koko paketti ja voit olla ainakin itsevarma, että osaat laittaa kortsun paikoilleen. Mukavampaa on tietysti ilman kortsua eikä yksi vauva lisää ole koskaan liikaa, ainakaan Suomessa.

Kiitos palautteesta.

Kaikissa minua koskevissa asioissa parhaiten palvelee ilmainen kotisivuni http://www.rakelliekki.com (k18). Taideopiskelijan kysymykseen vastaa sivujeni keikkakalenteri.

Iloisin terveisin,

Minä pidän Raakelin kirjoituksista ja tässäkin hän puhuu hyvää asiaa. Minun mielestä juuri netistä ja blogeista sitä oppii tajuamaan asioita. Kouluvalistuksessa oli hirmu nolona ja eikä jälkeenpäin muistanut juuri mitään. Kiitos ihana Raakel!

ps. kuvataiteesi kiinnostaa minua, missä sitä voi nähdä?

Ihan oikeata asiaa, eihän meistä kukaan ole ihan täydellinen. Jokaisessa meissä on huonot ja hyvät puolensa. Meidän pitää vain hyväksyä itsemme sellaisena kuin olemme. Meidät on luotu erilaisiksi, täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan. Sen meidän pitäisi ymmärtää ja hyväksyä. Jokainen löytää itselleen sielun kumppanin jos sitä haluaa, jotkut eivät. Se on vain elämää, sekin eletään päiväkerrallaan katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Tsemppiä kaikille ja kaiken ikäisille rotua ja ulkonäköä arvostelematta !!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *