Lammaskepakot
Lammaskepakot voi tarjota kuumina tai haaleina. Lisänä maistuu leipä, joka kuuluu meze-pöytään. Se voi olla olla esimerkiksi pitaleipää tai pehmeää rieskaa.
Ainekset
- 500 g karitsanjauhelihaa
- 1 dl silputtua minttua ja lehtipersiljaa
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 raastettua valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Sivelyyn
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijaa
- 1/2 tl (savu)paprikaa
- 1/4 tl chilijauhetta
Kastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl seesamöljyä
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Lammaskepakot tehdään näin:
1. Sekoita jauheliha, yrttisilppu ja mausteet keskenään. Muotoile taikinasta kahdeksan pitkulaista kepakkoa. Pane kepakot uunivuokaan.
2. Sekoita mausteöljy ja sivele puolet siitä kepakoiden pintaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käännä kepakot ja sivele mausteöljyllä. Kypsennä edelleen noin 5 minuuttia.
3. Sekoita seesamiöljy ja suola jogurtin joukkoon ja tarjoa lammaskepakoiden kanssa.
Lisää jauhelihaa Lähi-idän mausteilla:
Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti
Itämaisittain maustetut lammaspyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään turkkilaiset varraslihapullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous