Paistettua paksoita
Pinaattikiinankaali eli paksoi sopii liha-, kala- että broileriruokiin. Chili, valkosipuli ja inkivääri antavat kaalille makua.
Ainekset
- 1 iso tai 3 pientä paksoita (eli pinaattikiinankaalia)
- 2 rkl öljyä
Kastike
- 1/2 punaista chiliä
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl hienonnettua inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl (tummaa) riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
Paksoin suomalainen nimi, pinaattikiinankaali, kuvaa hyvin sen makua. Wokissa pikapaistettu paksoi sopii sekä liha-, kala- että broileriruokien lisukkeeksi.
1. Tee ensin kastike. Silppua tai viipaloi chili, hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kiehauta ainekset öljyssä wokissa. Lisää vesi, sokeri, riisiviinietikka ja soijakastike. Keitä hetki ja kaada kastike pois pannulta.
2. Irrota paksoin lehdet kukinnosta. Leikkaa valkoiset varret pois lehdistä. Kuumenna öljy wokissa ja paista varsiosia ensin pari minuuttia, lisää lehdet ja kuumenna kunnes lehdet pehmenevät. Kaada päälle kastike.
3. Tarjoa lihan, kalan tai kanan lisukkeena.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous