Reseptit

Kolmen kupin kanansiivet

1.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg broilerin siipipaloja
2 cm:n pala inkivääriä
2 kevätsipulia
2 rkl öljyä
1 tähtianis
4 rkl sokeria
5 rkl soijakastiketta
1 dl riisiviiniä, sherryä tai valkoviiniä

Valmistusohje

Makeat Pekingin tapaan valmistetut broilerinsiivet tarjoillaa öljyssä paistettujen chilillä maustettujen heinäperunoiden kanssa.

Hienonna inkivääri, suikaloi kevätsipuleiden valkoiset osat. Kuumenna öljy isossa wokissa ja paista siipipalat parissa erässä vaaleanruskeiksi. Nosta pois pannulta ja huuhtaise tai pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää vähän öljyä ja kuullota inkivääriä ja sipulia hetki pannulla.

Lisää sokeri, soija ja viini. Kiehauta seos ja pane broilerinpalat pannulle. Hauduta silloin tällöin sekoitellen noin 45 minuuttia tai kunnes siivet ovat karamellisoituneet.