Reseptit

Heinäkasaperunat Pekingin tapaan

1.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-5 isoa kiinteää perunaa
2 kuivattua isoa chilipalkoa
1 ruukku korianteria
5 dl rypsiöljyä
sormisuolaa

Valmistusohje

Pekingin ravintoloiden tapaan valmistetut heinäkasaperunat paistetaan öljyssä ja maustetaan chilillä ja korianterilla.

1. Kuori perunat ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Helpoimmin viipalointi sujuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.
2. Leikkaa siivut mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Painele tikut kuiviksi talouspaperilla. Hienonna chilit ja korianteri.
3. Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Kypsennä perunat parissa, kolmessa erässä kauniin ruskeiksi. Lisää kattilaan korianteri ja chili kypsennyksen puolivälissä. Nosta perunat pois öljystä reikäkauhalla ja mausta suolalla.

Katso myös:

Kiinalainen lihavokki

Kotiliesi.fi: Kiinalainen possuvokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *