Pian pyttipannu
Tämän herkullilsen pyttipannun kruunaavat luomujauhelihasta tehdyt pihvit.
Ainekset
- yhteensä noin 700 g juureksia (porkkanaa, lanttua, kaskinaurista)
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- tuoretta timjamia
- suolaa
- pippuria
pihvit:
- 600 g luomujauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 sipuli
- 1.5 kpl murskattua valkosipulinkynttä
Lisäksi:
- 4 luomumunaa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele juurekset. Pane juurekset uunivuokaan, valuta päälle öljyä ja hunajaa. Lisää mausteet, sekoita ja kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa.
Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna turvota hetki. Silppua sipulit ja kuullota hetki öljytilkassa murskattujen valkosipulinkynsien kanssa.
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pulleiksi pihveiksi.
Paista jauhelihapihvit voissa pannulla. Paista munat pannulla. Nosta pihvit juuresten päälle ja lisää päällimmäiseksi paistettu muna. Pyöräytä munan päälle vielä ripaus mustapippuria.
Resepti: Pia Kalpio, Toivo-ruokakauppa, Espoo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous