Reseptit

Pian pyttipannu

Tämän herkullilsen pyttipannun kruunaavat luomujauhelihasta tehdyt pihvit.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • yhteensä noin 700 g juureksia (porkkanaa, lanttua, kaskinaurista)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • pippuria

pihvit:

  • 600 g luomujauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 muna
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 1.5 kpl murskattua valkosipulinkynttä

Lisäksi:

  • 4 luomumunaa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele juurekset. Pane juurekset uunivuokaan, valuta päälle öljyä ja hunajaa. Lisää mausteet, sekoita ja kypsennä juureksia 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa.

Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna turvota hetki. Silppua sipulit ja kuullota hetki öljytilkassa murskattujen valkosipulinkynsien kanssa.

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pulleiksi pihveiksi.

Paista jauhelihapihvit voissa pannulla. Paista munat pannulla. Nosta pihvit juuresten päälle ja lisää päällimmäiseksi paistettu muna.  Pyöräytä munan päälle vielä ripaus mustapippuria.

Resepti: Pia Kalpio, Toivo-ruokakauppa, Espoo

 

X