Reseptit

Omenakääretorttu

Omenahillolla täytetyt mehukkaat kääretorttuviipaleet pujotetaan kesäisesti vartaisiin ja koristellaan syötävillä orvokeilla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 4 dl makeaa omenahilloa
  • 1–2 tl kanelia

koristeeksi:

  • syötäviä kukkia, esim. luomuorvokkeja

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne munavaahtoon ja kääntele kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina ohuiksi levyiksi kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2. Kumoa levyt sokeroiduille leivinpapereille. Irrota paperit ja levitä levyille omenahilloa. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri molemmat levyt tiukalle rullalle. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Viipaloi annospaloiksi ja koristele syötävillä kukkasilla.

X