Jauheliharagu
Jauheliharagu on italialaiseen tapaan valmistettu jauhelihakastike, joka sopii mainiosti pastan kanssa tarjoiltavaksi! Kruunaa ateria basilikalla tai oreganolla.
Ainekset
Jauheliharagu:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- pala sellerinvartta
- 1 porkkana
- 400 g jauhelihaa
- 2–3 tölkkiä paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- 1 dl punaviiniä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- tuoreyrttejä maun mukaan (basilikaa, timjamia, oreganoa)
Valmistusohje
Jauheliharagu valmistuu helposti näin.
1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soffrito eli hienonnetut kasvikset. Kuullota niitä tovi. Lisää jauheliha ja ruskista sitä, kunnes neste on haihtunut. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää tomaattisäilykkeet ja mausteet.
2. Keitä kastiketta hiljalleen pari tuntia. Lisää vettä välillä, mikäli jauheliharagu uhkaa kuivua.
3. Silppua hauduttamisen loppupuolella kastikkeeseen timjaminlehtiä. Jos käytät basilikaa tai oreganoa, lisää ne vasta valmiiseen kastikkeeseen.
4. Tarjoa jauheliharagu spagetin tai lempipastasi ja parmesaaniraasteen kanssa.
Vinkki: Näin järjestät italialaisen illan, italialainen menu ystäville
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä jauhelihasta?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous