Papu-perunasalaatti
Grillijuhlien lihaisan pääruoan ohelle soveltuu mainiosti papu-perunsalaatti.
Ainekset
- 700 g uusia perunoita
- paprikaa
- vartta kevätsipulia
- persiljaa hienonnettuna
- (240 g) prk kidneypapuja
- erilaisia salaatinlehtiä
Kastike
- punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 rkl viinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä.
2. Leikkaa perunat siivuiksi, uuden sadon perunoista ei tarvitse poistaa kuoria. Pilko paprika ja silppua kevätsipulit. Valuta ja huuhdo kidneypavut.
3. Valmista kastike. Poista chilistä siemenet ja leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä kastikkeen ainekset.
4. Sekoita kulhossa keskenään perunaviipaleet, paprika, kevätsipuli, pavut ja persilja. Kaada sekaan kastike ja sekoita hyvin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.
5. Revi tarjoilulautaselle erilaisia salaatinlehtiä kauniiksi alustaksi perunasalaatille. Kaada peruna-papusalaatti salaattipedille ja tarjoile pääruokana tai grilliruuan lisäkkeenä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous