Parsa-kuskussalaatti
Parsa-kuskussalaatti voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Gluteenittoman version salaatista saat, kun vaihdat kuskusin tattarisuurimoihin.
Ainekset
- 600-700 g parsaa
- 50-100 g purjoa
- 1 kpl oranssi paprika
- 2 rkl rypsiöljyä
- veitsenkärjellinen suolaa
- 5 dl kuskussuurimoita
- 5 dl kasvislientä
kastike:
- 5 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1-2 rkl vettä
- 1 tl sokeria tai 1 rkl vaaleaa balsamicosiirappia
koristeeksi:
- 100 g pinjansiemeniä
- 100 g rucolaa
Valmistusohje
Parsa-kasviskuskus maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.
- Kuori parsat, leikkaa pois kuivat tyvet ja leikkaa parsat paloiksi. Halkaise, huuhdo ja pilko purjo. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se suikaleiksi.
- Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemenet. Huuhtele ja valuta rucola.
- Kuullota purjo rypsiöljyssä, lisää parsa ja paprika, kypsennä 5–10 minuuttia ja mausta.
- Sekoita kasvikset kuskusiin ja anna jäähtyä, lisää rucolaa, kostuta oliiviöljy-sitruunamehuseoksella (ja balsamicosiirapilla) ja koristele pinjansiemenillä.
Vinkki: Kuskussuurimot voi vaihtaa tattarisuurimoihin, jos haluat tehdä gluteenittoman salaatin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous