Hapankaali-jauhelihakeitto
Tässä reseptissä perinteinen jauhelihakeitto saa kaverikseen hapankaalia. Ohrasuurimot puolestaan tuovat keittoon ruokaisuutta.
Ainekset
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl varsisellerin varsi
- 1 kpl pieni porkkana
- 1 l vettä
- 1 kpl kasvis- tai lihaliemikuutio
- 400 g hapankaalia
- 250 g lampaan tai naudan paistijauhelihaa
- 4 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 tl meiramia tai timjamia
- 1 rkl siirappia
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi varsisellerin varsi. Kuori ja viipaloi porkkana.
- Kiehauta vesi valurautapadassa tai kattilassa. Lisää kasvisliemikuutio, hapankaalit ja kasvikset. Kiehauta. Lisää joukkoon jauheliha pieninä nokareina. Mausta meiramilla ja siirapilla.
- Anna kypsyä liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Maista ja mausta suolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous