Yrttijuusto
Yrttijuusto on herkku, jota nauttii esimerkiksi voileipäkeksien kera.
Ainekset
- 1 l maitoa
- 2 dl maitojauhetta
- 1 l piimää
- 2 kananmunaa
- suolaa
- 1 tl rouhittua pippurisekoitusta
- hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilika, timjami, tilli)
Valmistusohje
Sekoita maitojauhe maitoon ja kuumenna kiehumispisteen tuntumaan (noin 90 astetta) paksupohjaisessa kattilassa.
Vatkaa munat piimään ja lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna kiehumispisteeseen, nosta pois liedeltä ja anna heran erottua rauhassa.
Nosta juustomassa reikäkauhalla harsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita mausteet massaan. Painele tiiviiksi, peitä painolla ja siirrä jääkaappiin kulhon päälle valumaan. Anna tiivistyä seuraavaan päivään ennen kumoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous