Paistetut kuhafileet ja ohralisuke
Paistetut kuhafileet nautitaan maukkaan ohralisukkeen kanssa. Lämmin kaali-ohralisuke kalan kanssa pitää pitkään nälän loitolla.
Ainekset
Paistetut kuhafileet
- 4 kuhafileetä
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
paistamiseen:
- 1-2 rkl rypsiöljyä tai paistomargariinia
Ohralisuke
- 1 1/2 dl ohrasuurimoita
- 8 dl kasvislientä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 150 g lehti-, valko-, tai savojinkaalia
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl meiramia
- 4 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Paistetut kuhafileet ja ohralisuke valmistuvat helposti näin:
1. Valmista ensin ohralisuke. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa ensin hetken aikaa. Suikaloi kaali. Lisää kurkuma, sekoita sipuleiden kanssa ja lisää joukkoon kaalit. Anna kaalien pehmentyä 5–10 minuuttia.
2. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla, ja paista kuhafileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi.
3. Lisää kasariin keitetty ohra ja mausteet. Kääntele ainekset sekaisin. Viimeistele seos hienonnetulla tillillä. Tarjoa paistetut kuhafileet ohralisukkeen kanssa vaikkapa sunnuntailounaalla.
Lue myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Lue myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – Näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous