Uuniomenat ja sitruunaranskankerma
Pienet punaiset omenat kylpevät makean siirappisessa viiniliemessä. Tomusokerilla ja sitruunankuorella maustettu ranskankerma on ihana lisuke uuniomenille.
Ainekset
- 12 pientä kiinteää omenaa
- 1 vaniljatanko
- 1 plo (0,375 l) makeaa Moscato d’Asti -viiniä
- 2 dl sokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Sitruunaranskankerma
- 200 g ranskankermaa (15%)
- 1 rkl tomusokeria
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Pese omenat ja nosta uunivuokaan.
2. Nosta kattilaan halkaistu vaniljatanko, viini ja sokeri. Vedä kuorimaveitsellä appelsiinista uloin kuoriosa ja nosta kuoret kattilaan. Keitä lientä ilman kantta noin 10 minuuttia.
3. Kaada liemi omenien päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes omenat tuntuvat pistettäessä kypsiltä.
4. Mausta kylmä ranskankerma tomusokerilla ja sitruunankuorella. Tarjoile lämpimien omenoiden kera.
Lisää omenajälkiruokia:
Kotiliesi.fi: Kinuskiomenat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous