Syllabub
Jälkiruoka englantilaiseen tapaan. Tätä on syllabub, jota voisi kuvailla vaahdoksi, jossa maistuvat sekä unelmat että likööri.
Ainekset
Syllabub
- 1 dl amaretto-likööriä
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- keksejä (esim. Annas lantkakor)
Valmistusohje
Syllabub tehdään näin:
1. Mittaa amaretto, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Kaada kerma hitaasti seokseen samalla koko ajan vatkaten. Syllabub on valmista, kun se muistuttaa rakenteeltaan pehmeää kermavaahtoa.
2. Murenna keksejä jälkiruokakulhojen pohjalle ja lusikoi päälle vaahto. Koristele syllabub keksimuruilla ja esimerkiksi sokeroiduila karpaloilla.
Lue myös: Näin tehdään englantilainen kerrosvanukasta (trifle)
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun jälkiruoat – näillä suosikkiherkuilla hurmaat juhlavieraasi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous