Raparperisima
Raparperisima on kesäinen alkumalja tai hellepäivien janojuoma. Juoma valmistuu noin viikossa.
Ainekset
Raparperisima
- 1 l raparperinpaloja
- 4 l vettä
- 500 g sokeria tai hunajaa
- 1/4 tl hiivaa
- 40 g tuoretta inkivääriä tai
- 2-3 kanelitankoa tai
- 4-6 tähtianista
Valmistusohje
Raparperisima valmistuu helposti näin:
Pilko raparperinvarret ja pane kattilaan. Mittaa kaksi litraa vettä ja sokeri kattilaan sekä lisää valitsemasi mauste (inkivääri viipaloituna). Anna kiehahtaa 5-10 minuuttia.
Lisää kaksi litraa kylmää vettä. Kun mehu on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.
Poista raparperinpalat reikäkauhalla, siivilöi sima ja pullota raparperisima. Anna sen käydä viileässä viikon verran.
Vinkki: Näin syntyy sima-inkiväärimocktail
Lue myös Kotiliesi.fi: Sima-ohjeet hakusessa? Kokosimme kekseliäät reseptit valittavaksi – kurkkaa myös parhaat niksit siman valmistamiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous