Kalat suolakuoressa
Suolakuoressa hautunut kala nautitaan uusien perunoiden aikaan sipulinvarsivoikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 2 kalaa
- 1 kourallinen ruohosipulia ja tilliä
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 1.5 dl suolaa
- 1 munan valkuainen
- kimppu lepän oksia tai koivun vitsaksia
Valmistusohje
Aseta suomustamattomat kalat risujen päälle foliovuokaan. Peitä kalat ja täytä vatsaontelot yrttisilpulla, mausta valkopippurilla.
Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita vaahtoon suola, joka saa olla hienoa tai karkeaa. Peitä kala seoksella.
Grillaa kala kuoressaan kunnes kansi kovettuu ja kalan ruodot ovat irti. Kopauta kansi rikki ja tarjoa paahdetun leivän kanssa tai uusien perunoiden saattelemana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous